Enbärssill med rosmarin

Enbärssill med rosmarin
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Enbärssill med rosmarin

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

8 ingredienser

Till påsk, jul eller midsommar passar denna sill.

Receptet räcker till 1 burk sill.

Ingredienser

  • 400 g inläggningsill

Lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 5 msk enbär
  • 5 kryddpepparkorn, krossade
  • 3 msk färsk rosmarin, hackad
  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna.
  2. Skölj sillfiléerna, skär dem i sneda bitar och varva dem med lagen i en burk. Låt stå svalt 1 dygn i kylskåpet innan serveringen.