Tagliatelle med ädelost, lammfilé, rödlök, ostsås

Tagliatelle med ädelost, lammfilé, rödlök, ostsås
Foto: TV4

Tagliatelle med ädelost, lammfilé, rödlök, ostsås

Av: Matti Koskinen

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Helstekt lammytterfilé med ädelostsås och rödlök kokt i balsamvinäge och honung, serveras med tagliatelle och några blad rucola. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammytterfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 50 g ädelost
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt, tabasco + några droppar cognac
  • 300 g tagliatelle
  • rucolasallad, till garnering

Gör så här

  1. Koka rödlöken mjuk i en kastrull med vinäger, honung och rödvin. Koka upp grädden, tillsätt ädelost, kycklingbuljong och gelé. Vispa och smaksätt såsen med cognac och tabasco.
  2. Krydda lammfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Stek filéerna runt om ca 5-6 min så de får fin stekyta. Stick i en stektermometer och kolla tempen klara vid ca 60 grader. Tag upp köttet och håll varmt under folie.
  3. Koka pastan al dente.
  4. Fördela pasta i 4 stora djupa tallrikar, skär upp filén i snedskurna bitar och lägg på pastan.
  5. Ringla såsen över köttet och pastan och toppa med den kokta rödlöken och lite rucola.
  6. Vrid några varv på svartpepparkvarnen och servera bums!