Crêpes Suzette à la Per

Crêpes Suzette à la Per
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Crêpes Suzette à la Per

12 ingredienser

En klassisk fransk dessert med apelsin. Passar bra om du vill ha en lite fylligare dessert. Och barnen älskar den, garantarat.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, skal
  • 1 msk Club Soda

Sås

  • 5 apelsiner
  • 100 g rörsocker
  • 100 g osaltat smör
  • 5 msk Grand Marnier

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
  2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
  3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
  4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
  5. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.