Per Morbergs Crème brûlée

Per Morbergs Crème Caramel
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs Crème brûlée

5 ingredienser

Pudding med smak av vanilj.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Snitta upp vaniljstången och lägg i mjölken och grädden. Koka upp och låt det svalna.
  3. Skrapa ur fröna från vaniljstången i gräddmjölken.
  4. Knäck ner äggen. Tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll äggsmeten i formarna
  5. Ställ formarna i en långpanna med hett vatten (vattenbad). Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat.
  6. Räkna med 20-30 minuter om du tar små portionsformar.
  7. Låt de svalna något före servering. Strö över ett lager med socker.
  8. Bränn av med en brännare eller i grillen högst upp i ugnen .