Per Morbergs räkcocktail

Per Morberg 2018

Per Morbergs räkcocktail

14 ingredienser

20 m

En cocktail utöver det vanliga, fylld med färsk grön sparris, sugar snaps och egengjord Rhode Island sås.

Dryck
Cono Sur Reserva Riesling, Chile art nr 99140

Ingredienser

portioner
  • ca 40 räkor med skal
  • 0,5 isbergssallad
  • 8 färska gröna sparrisar
  • ca 14 salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • vitpeppar, nymalen
  • 2 dl Rhode Island sås

Rhode Island sås

  • 3 msk majonnäs (efter smak & tycke)
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk gräddfil
  • 1 kapsyl konjak
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.
  2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.
  3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten
  4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.
  5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
  6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.
  7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar