Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré

Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré

9 ingredienser

I detta recept serveras stekt abborre med sursalta smaker från kapris och bacon, samt len och mild potatispuré.

Ingredienser

portioner
  • 8 abborrfiléer, fjällade
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 1 förp bacon
  • 2 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär skalet av limefrukten och citronen så att fruktköttet kommer
  2. fram. Skär ur klyftorna samt dela varje klyfta i 3 delar.
  3. Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Ta upp fisken när den är
  4. nästan klar och håll den varm. Fisken blir klar i eftervärmen.
  5. Tärna baconet. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör
  6. och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med
  7. baconet en stund. Tillsätt sedan citron- och limebitarna samt persiljan.