Prins Bertils crêpes med dillstuvade räkor

Nils Emil Ahlin

Prins Bertils crêpes med dillstuvade räkor

14 ingredienser

50 min

I Frankrike äter man crêpes till både dessert och middag. Här är en middagsvariant med räkstuvning.

Ingredienser

portioner

Grundrecept:

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • smör (eller margarin)
  • 1 dl riven ost (till exempel grevé)

Fyllning:

  • 3 äggulor
  • 200 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 tsk citron, pressad
  • 150 g räkor, rensade
  • 1 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Crêpes: Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt olja och mjölk, lite i taget. Hetta upp en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor, cirka 15 centimeter i diameter, i smör eller margarin. Låt dem svalna på smörpapper.
  2. Fyllning: Lägg äggulorna i en kastrull och ställ den i vattenbad i en större kastrull på svag värme. Vispa tills äggulorna blir tjockflytande och krämiga.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skira smöret och vispa ner det i äggsmeten under vispning, först droppvis, sedan i en fin stråle. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Lägg ner räkorna och dillen i såsen och rör om.
  4. Fördela fyllningen på crêpsen och rulla ihop dem till små paket. Placera paketen i en smord eldfast form och strö över osten. Gratinera i varm ugn cirka 15 minuter.