Äpplepaj med kokos och kardemumma

Karin Andersson

Äpplepaj med kokos och kardemumma

12 ingredienser

Ingredienser

  • 6 äpplen, klyftor
  • 2 msk malen kanel
  • 20 g smör
  • 2 msk rörsocker
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk riven kokos

pajdeg

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 msk rörsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda pajdegen, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 175 grader ca 10-15 minuter.
  2. Fräs äpple klyftorna mjuka i smör, kanel, råsocker och kokosflingor. Häll på kokosmjölken och låt puttra någon minut.
  3. Häll äpplefyllningen i pajskalet och strö lite kokosflingor över.
  4. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.