Belgiska våfflor - Johan och Elisabeths recept

Belgiska våfflor - Johan och Elisabeths recept
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Belgiska våfflor - Johan och Elisabeths recept

7 ingredienser

Frasiga våfflor gräddade i belgiskt våffeljärn. Bjud gärna på brunchen och duka fram tillbehör som frukt och bär, glass, grädde och choklad- och kolasås.

Ingredienser

  • 300 g mjölk [3 dl]
  • 210 g vetemjöl [3,5 dl]
  • 180 g smör
  • 10 g bakpulver [2 tsk]
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 70 g strösocker [3/4 dl]

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret.
  2. Blanda mjöl och bakpulver, Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg de urskrapade fröna i mjölblandningen.
  3. Vispa ned mjölken i mjölblandningen. Vänd därefter ned äggulevispet och smält smör. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
  4. Grädda våfflor av smeten i ett belgiskt våffeljärn, ca 4-6 minuter beroende på hur snabbt järnet är, tills de är gyllenbruna.
  5. Lägg dem på galler efter gräddningen, det gör att de håller sig frasiga.
  6. Servera genast med valfria tillbehör.