Lyxigt goda vardagsnudlar med het smak från koreansk chilipasta och krämig konsistens från jordnötssmör. En snabblagad och smakrik middagsrätt som du bara måste testa!
3 salladslökar, vita och gröna separerat, tunt skivade
1-2 msk gochujang
4 msk jordnötssmör
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
2 dl edamamebönor (gröna sojabönor)
65 g babyspenat
0,5 gurka, strimlad
ca 1 dl jordnötter, grovt hackade
Gör så här
Koka nudlarna 1 minut kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
Lägg rivna vitlöksklyftor, sesamfrön och den vita strimlade delen på salladslöken i en värmetålig stor salladsskål eller bunke, där även nudlarna kommer få plats.
Hetta upp sesamoljan till nästan rykande och häll över vitlök, sesamfrön och salladslök.
Lägg i gochujang, jordnötssmör, soja, risvinäger, socker och lite nudelvatten. Blanda samman till en krämig sås.
Lägg nudlar, edamamebönor, spenat och jordnötter (spara gärna lite jordnötter att toppa med) i skålen och rör om.
Lägg upp i serveringsskålar och toppa med gurka, salladslök och ev jordnötter. Servera genast!