Lyxa till det och bjud på Jennies grillade oxfilémiddag med sparris, parmesangratinerad färskpotatis och hemgjord pesto på soltorkade tomater. Tips! Blir det pesto över är den underbar att blanda med nykokt pasta.
1 kruka färsk oregano (hälften i peston och hälften ovanpå)
salt
svartpeppar
olivolja, till stekning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg potatis i en ugnsform och häll på olivolja. Salta och peppra och rör om.
Tillaga i ugnen, 25-30 minuter beroende på storlek, rör om och strö över parmesanost efter halva tiden.
Lägg allt till peston förutom parmesan i en mixer och kör till en grynig pesto. Tillsätt parmesan och kör i 1 minut till. Smaka av med salt och peppar.
Pensla oxfilén med olivolja på båda sidor. Salta och peppra. Grilla till önskad innertemperatur, 52 grader för medium rare.
Ringla olivolja på sparrisen och grilla till den fått fin färg och är lite mjuk. Grilla citronhalvor, med snittytan ner, till de fått lite färg.
Servera den nygrillade oxfilén med parmesanpotatis, sparris och pesto. Pressa grillad citron över och servera genast!